Materiale oferite

Misiunea pentru Europa de Est oferă un set de materiale bazate pe Biblie care servesc ca resurse pentru educarea spirituală și morală a copiilor și adolescenților. Cărțile noastre sunt neconfesionale în structura lor și sunt folosite de către părinți și educatori dintr-un spectru creștin divers. Ele se concentrează pe simpla repovestire a Bibliei într-un limbaj adecvat grupului de vârstă și în același timp atrag atenția asupra trăsăturilor pozitive, principiilor și acțiunilor care îi pot ajuta pe cei tineri să dezvolte un caracter moral puternic pentru viața lor zilnică.

Cărțile noastre sunt puse gratuit la dispoziția școlilor, grădinițelor, centrelor de plasament, bisericilor și organizațiilor caritabile recunoscute oficial. Pentru a solicita un set, vă rugăm să completați Formularul de comandă.

Fiecare set conține următoarele cărți:

ROCB5-Cover-BibleForYoungReaders

Biblia pentru elevi

Această carte este o colecție cu cele mai importante povestiri biblice, rescrisă într-un limbaj adecvat copiilor cu vârste între 7-10 ani. Fiecare dintre cele 92 de povestiri este bogat ilustrată cu imagini sugestive și moderne, trezind interesul tinerilor cititori. Cartea este proiectată să-i introducă pe copii în lumea Bibliei și să-i ajute să-și formeze obiceiul statornic de a citi Biblia în mod regulat. Autor: dr. Michael Armour

Mesajul lui Dumnezeu pentru tine

„Mesajul lui Dumnezeu pentru tine” este o colecție de povestiri biblice, cu pasaje luate direct din Sfânta Scriptură – în maghiară, versiunea „Revideált Új Fordítás” publicată de Societatea Biblică Maghiară (Magyar Bibliatársulat Alapítvány) iar în limba română versiunea „Noua Traducere în Limba Română” publicată de Biblica, Inc. Fiecare povestire este precedată de o scurtă introducere și urmată de 2-3 întrebări simple referitoare la text. „Mesajul lui Dumnezeu pentru tine” este o carte scrisă pentru pre-adolescenți și adolescenți tineri (11-15 ani), adaptată la nivelul lor de lectură. Scopul ei este să-i ajute să treacă de la povestiri parafrazate din Biblie la nivelul lucrului direct cu textul biblic pentru a găsi răspunsuri la provocările morale și etice cu care se confruntă aceștia. Autori: Scott Hayes și Lynn Camp

ROCT4-LessonsInCharacter

Formarea caracterului

Această carte este o colecție de lecții practice care prezintă zece trăsături de caracter desprinse din Biblie. Este scrisă pentru copii între 9-12 ani. Fiecare capitol include citate din Biblie, exerciții, întrebări și activități pentru a explica și consolida o anumită trăsătură de caracter. Autor: Fran Armour

 

Să colorăm Biblia

Învățați-i pe copii despre Dumnezeu folosind acest set de cărți de colorat. Pe măsură ce copiii colorează imaginile, ei învață să memoreze versete biblice din Vechiul și Noul Testament. Aceasta vă dă posibilitatea de a împărtăși cu ei unele dintre cele mai fascinante povestiri din Cuvântul lui Dumnezeu!

Fiecare verset biblic este însoțit de traducerea în engleză, o ilustrație adecvată vârstei, pe care copiii o pot colora singuri, și spații unde cei mici copiază ei înșiși versetele biblice—ca să le memoreze mai ușor. În felul acesta, copiii au posibilitatea să învețe mai bine limba engleză, să scrie și să citească, dar și să deseneze pe o temă biblică.

 

Un ghid al Bibliei pentru începători + Caiet de studiu

Datorită conținutului și impactului său istoric, Biblia este una dintre cele mai importante cărți din toate timpurile. Ea nu doar că merită citită și studiată, dar este cazul să ne gândim serios la aplicarea învățăturilor Bibliei și la ascultarea de poruncile ei. Așa cum a afirmat binecunoscutul autor Max Lucado, „Biblia nu este un ziar pe care să-l răsfoiești, ci mai degrabă o mină din care să extragi ceva prețios”.

Un ghid al Bibliei pentru începători este o excelentă prezentare pe înțelesul tuturor, scrisă pentru a ajuta toate categoriile de cititori, mai ales pe aceia care nu au multe cunoștințe biblice. Într-un stil direct și cuprinzător, Mike Armour ne ajută să dobândim o perspectivă generală asupra Bibliei – înțelegând firul ei narativ și armonia părților sale. Autorul și-a propus să ne ofere o imagine de ansamblu a Bibliei și o bază de studiu personal și de aplicare a cunoștințelor biblice de-a lungul întregii vieți.

Un ghid al Bibliei pentru începători împreună cu Caietul de studiu pot fi folosite pentru un studiu sistematic.

 ROBI5.NRT.Cover.336x455

Biblia

Biblia este povestea iubirii lui Dumnezeu pentru omenire. Este o poveste veche de mii de ani – totuși la fel de actuală și astăzi. Această traducere modernă a Cuvântului lui Dumnezeu este accesibilă oricărui cititor contemporan care dorește să învețe despre îndurarea lui Dumnezeu și despre planul veșnic de răscumpărare a copiilor Săi înstrăinați de atâta vreme.

Toate cărțile sunt disponibile în limbile română și maghiară. Pentru a solicita un set, vă rugăm să completați Formularul de cerere.